Welke Lean training zal ik kiezen?

Een van mijn ‘White Belt’-cursisten vroeg laatst: “Welke Lean training moet ik hierna volgen?” Ik kon daarop niet direct een antwoord geven, omdat elke situatie anders is. Hieronder toch een paar algemene tips.

 Wat is je doel?

Met het volgen van een Lean training heb je een bepaald doel voor ogen. Je doet het voor jezelf, je doet het voor je bedrijf en het liefst natuurlijk voor allebei.

Het is mijn ervaring als trainer dat als je het alleen voor jezelf doet, de kans van slagen klein is. Je hebt nu eenmaal anderen nodig om succesvol te zijn als Belt. Mijn advies is daarom anderen bij jouw ambitie te betrekken.

Hoe groot is je speelveld?

Onderdeel van een Lean training is vaak het oplossen van een praktijkprobleem.

De omvang van dat probleem is van invloed op de keuze van je training. Als het probleem zich binnen je afdeling afspeelt, neem dan een Orange Belt training. Omvat het probleem meerdere afdelingen dan is de Green Belt een uitstekende optie.

Lean Six Sigma

Six Sigma schrikt velen af, omdat velen dat associëren met een zwaar programma. Ik zeg altijd: als je het niet kan meten, dan kun je het ook niet verbeteren. Is de oplossing van het probleem al bekend? Dan zeg ik: oplossen maar. Daar heb je geen Lean of Six Sigma voor nodig, maar gewoon een goed stel hersens.

Mooie woorden

Laat je niet verleiden door termen als Lean Sensei, Practitioner, Foundation, Boot Camp, Masterclass, Executive of Agile. Kies de Belt training waarmee jij denkt succes te boeken en die bovendien goed is voor je carrière.

Schrijf je GRATIS in voor de
White Belt training!

Recent Posts