OVER ONS

LeanDirect

Wij faciliteren elke medewerker om zich te bekwamen op het vakgebied van Lean Six Sigma. Wij zien dat als medewerkers in de operatie zelf in staat zijn om problemen op te lossen, dit leidt tot structurele verbetering van de bedrijfsresultaten. LeanDirect richt zich op online & klassikale opleidingen (virtuele), coaching en consultancy.

Onze docenten zijn ervaren gecertificeerde Master Black Belts en/of gepromoveerde experts in statistiek, data science, econometrie en wiskunde. Ons gerenommeerd certificeringsprogramma is uitdagend en internationaal onderscheidend. We hebben veel ervaring om medewerkers op de werkvloer te laten excelleren. Daar waar waarde wordt gerealiseerd zijn processen, mensen en systemen optimaal georganiseerd.

Wij stimuleren eigenaarschap en leiderschap van de cursisten door hen zelf verantwoordelijk te maken voor hun leerprestaties. Zij krijgen alle support, maar uiteindelijk is de cursist zelf in de lead.

Door ons opgeleide kandidaten zijn niet alleen inhoudelijk sterk, ze laten ook passie zien. En daarmee verdienen zij zichzelf dubbel en dwars terug binnen de bedrijven. Wij hebben inmiddels meer dan 3000 experts opgeleid. Bedrijven zoals Tesla, Heineken, Wehkamp, Samsung partners en ING plukken er de vruchten van.

Willem Janssen, Directeur, Master Black Belt en docent

In 1996 startte Willem Janssen als kwaliteitsmanager in de staalsector. Gaandeweg leerde hij met welke aanpak je duurzame resultaten kunt bereiken. Dat geeft hem iedere keer enorm veel energie.
In 2014 is hij door Ronald Does van het Instituut voor Bedrijfs- en Industriële Statistiek (IBIS, Universiteit van Amsterdam) gecertificeerd als Lean Six Sigma Master Black Belt. Bij Ziggo heeft hij met diverse Lean Six Sigma projecten meer dan 5 miljoen euro aan aantoonbare financiële baten gerealiseerd. Bij Merck is de opslag met 2500 eenheden gereduceerd en zijn de palletbewegingen met 18.000 verminderd. Dat zijn slechts een paar van zijn vele projectresultaten.

Prof. dr. Ronald Does, hoofddocent & wetenschappelijk adviseur

Ronald J.M.M. Does is de hoofddocent van LeanDirect. Ronald Does was van 1994 tot 2020 directeur bij het Instituut voor Bedrijfs- en Industriële Statistiek van de Universiteit van Amsterdam (IBIS UvA). Daarnaast was hij ruim 6 jaar hoofd van de sectie Operations Management van de UvA en is hij al ruim 29 jaar professor Industriële Statistiek. Ronald heeft in de afgelopen jaren voor zijn baanbrekende carrière prestigieuze erkenningen en medailles mogen ontvangen voor zijn internationale bijdragen aan kwaliteitsverbetering, waaronder in 2021 de Lancaster Medal of the American Society for Quality, in 2019 de Box Medal of the European Network for Business and Industrial Statistics (ENBIS) en de Shewhart Medal of the American Society for Quality voor zijn statistische bijdragen aan kwaliteitsverbetering.

Dr. Joran Lokkerbol, docent, Data Scientist en Black Belt

Joran Lokkerbol, PhD, is hoofdtrainer bij het Data Science Institute. Joran Lokkerbol studeerde econometrie aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in machine learning en toegepaste econometrie aan Harvard en M.I.T. Joran ontwikkelde de opleiding vanuit zijn jarenlange ervaring in het uitvoeren van Data Science projecten en het begeleiden van professionals in het data-gestuurd verbeteren van bedrijfsprocessen.
Joran wordt in de opleiding ondersteund door één van de andere docenten, met een specialisatie in kunstmatige intelligentie en/of econometrie, waardoor er tijdens de opleidingsdagen alle gelegenheid is om de deelnemers intensief en gepersonaliseerd te kunnen begeleiden.