Ronald Does nieuwe hoofddocent

Ronald Does wordt per 17 mei 2021 Hoofddocent en wetenschappelijk adviseur van LeanDirect

Per 17 mei aanstaande is Ronald Does de nieuwe Hoofddocent van LeanDirect. Ronald Does is van 1994 tot en met 2020 directeur geweest van het Instituut voor Bedrijfs en Industriële Statistiek (IBIS) van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarnaast was hij ruim 6 jaar hoofd van de afdeling Operations Management van de UvA en is al ruim 29 jaar Professor Industriële Statistiek. Ronald heeft in de afgelopen jaren voor zijn baanbrekende carrière prestigieuze erkenningen en medailles mogen ontvangen. Waaronder in 2021 de Lancaster Medal of the American Society of Quality (ASQ) en in 2019 de Box Medal of the European Network of Business and Industrial Statistics en de Shewhart Medal of the American Society of Quality voor zijn internationale en statistische bijdragen aan kwaliteitsverbetering.

Een volgende stap voor LeanDirect

LeanDirect BV is blij met de komst van Ronald Does als Hoofddocent en met zijn brede achtergrond en ervaring in statistiek, procesverbetering, operations management en Data Science. Willem Janssen, directeur / eigenaar van LeanDirect en zelf Master Black Belt: ”In 2010 heb ik Ronald ontmoet als docent tijdens mijn Black Belt studie bij IBIS UvA. Hij heeft me destijds geïnspireerd om mijn carrière als Lean Six Sigma Black Belt te starten. Voor mij komt een langgekoesterde wens uit om met Ronald Does intensief te mogen samenwerken. Ik ben heel blij met de komst van Ronald. En niet alleen ik, maar ik spreek namens alle trainers, coaches en consultants die verbonden zijn aan LeanDirect. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Ronald de internationale ambities gaan realiseren die we voor ogen hebben. Daarom kijk ik met veel energie en trots uit naar de samenwerking.”

Ronald Does over zijn rol

"Vele decennia heb ik het bedrijfsleven advies gegeven omtrent het verbeteren van processen, diensten en producten. In die tijd heb ik duizenden professionals opgeleid in verbetermethodieken zoals Lean Six Sigma en statistische procesverbetering. Die kennis en ervaring ga ik de komende tijd inzetten voor LeanDirect. Willem Janssen, Joran Lokkerbol en dus LeanDirect ken ik al vele jaren. We hebben altijd contact gehouden en nu de tijd is gekomen om een volgende stap in mijn carrière te maken, ben ik verheugd te kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van LeanDirect. In mijn rol als wetenschappelijk adviseur ga ik met mijn kennis en ervaring de opleidingen doorontwikkelen. Daarnaast neem ik zitting in de examencommissie. In het verleden ben ik verantwoordelijk geweest voor het certificeren van duizenden Green Belt en Black Belts. Ook het certificeren van Master Black Belts wordt nu mogelijk. We leven in een tijd waarin data het het nieuwe goud is. Data science engineering kan wel duurzame oplossing bieden voor onze huidige grote, complexe en ongestructureerde vraagstukken. Daarom biedt LeanDirect sinds kort ook Data Science opleidingen. Ik wil gaarne hieraan bijdragen om zo te komen tot een gecertificeerde Data Science Practitioner opleiding."

Over LeanDirect

Als alle medewerkers in alle lagen van een organisatie excelleren, realiseren zij aantoonbare en duurzame waarde. Vanuit deze visie biedt LeanDirect trainingen en coaching waarbij met een datagedrevene aanpak klantbeleving, de medewerker als talent, operationele processen en een heldere business case centraal staan. Wij bieden een breed scale aan online, hybride en klassikale (maatwerk)trainingen om het probleem oplossend en voorspellend vermogen van organisaties te versterken. Zoals Lean Six Sigma, Data Science, Verandermanagement en Operations Management. We leren onze talenten om aannames van feiten te onderscheiden, waardoor ze beter in staat zijn om zich te focussen op waardevolle hoofdzaken. Met het voorspelbaar maken van de beoogde verandering, zorgen we ervoor dat mensen instappen en de verandering actief ondersteunen. Wij hebben inmiddels meer dan duizend professionals getraind en in de praktijk mogen coachen. Bedrijven zoals Tesla, Heineken, ING en Samsung plukken hier dagelijks de vruchten van.

Schrijf je nu in voor onze hybride opleiding die september 2021 start

Vanaf september 2021 bieden Ronald Does, Joran Lokkerbol en Willem Janssen een hybride opleiding aan tot Lean Six Sigma Green Belt, Green tot Black Belt en Black Belt. Deze training is zowel klassikaal in Hotel Chateau Marquette in Heemskerk te volgen als via een live stream. Alle deelnemers krijgen daarnaast toegang tot de online Lean Six Sigma trainingen. In deze opleiding bieden we ook de nieuwste inzichten op het gebied van Data Science en delen we showcases uit het bedrijfsleven. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag hieronder inschrijven.

Recent Posts