FINAL, JIJ ALS LEAN SIX SIGMA BLACK BELT

KOSTEN

1995 euro (geen BTW)

20 modules

met 300 videolessen & quizzes

Studieduur

120 uur tijd in beslag, verspreid over 20 dagen

Benodigde vooropleiding

Geen

Wat ga je leren?

 • Een bedrijfsbreed probleem oplossen aan de hand van de Lean Six Sigma benadering en daarmee meer dan € 50.000 per project besparen
 • Je leert de acceptatie van veranderingen bij mensen te vergroten
 • Je bent in staat om diepgaande data-analyses te kunnen uitvoeren en de feiten op een begrijpelijke manier te presenteren

De training:

 • Bestaat uit 20 modules met 300 videolessen & quizzes
 • Neem ongeveer 120 uur in beslag, verdeeld over 20 weken
 • Levert meer dan € 50.000 per project op
 • Wordt afgesloten met het Black Belt examen
 • Vraagt om een investering van € 1995,- (geen BTW)
 • Trainingsniveau minimaal HBO/WO werk- en denkniveau
 • Geen vooropleidingseisen en vrijstellingen
 • Bestemd voor talenten die een succesvolle en gecertificeerde Lean expert willen worden

PROGRAMMA

BLACK BELT TRAINING

Onderdeel #1

DEFINE

In het programmaonderdeel Define leer je als Black Belt je project te definiëren en de wijze waarop je veranderingen kan managen. Je leert ook hoe je gedrag kan beïnvloeden en gewenst gedrag kan stimuleren.

MODULES

 • Introductie Lean Six Sigma
 • DMAIC projectfasering
 • Het starten van een project 
 • Het leiden van een project
 • Verandermanagement
Onderdeel #2

MEASURE

In het programmaonderdeel Measure leer je hoe statistiek je kan helpen om uitspraken te doen over de procesprestatie. Ook leer je als Black Belt hoe je data kan visualiseren om het probleem duidelijk te maken bij belanghebbenden.

MODULES

 • Basis statistiek
 • Hoe meten
 • Data visualiseren
 • Meetsysteem analyse
Onderdeel #3

ANALYSE

Nadat je de data hebt verzameld, leer je hoe je het kan analyseren. Je leert op basis van je metingen uitspraken te doen over de populatie. Ook leer je als Black Belt praktische Lean analyses te doen.

MODULES

 • Verdelingen
 • Statistische analyse
 • Lean analyse
 Onderdeel #4

IMPROVE

In het programmaonderdeel Improve gaan we vervolgens aan de slag om met behulp van data verbanden te leggen tussen oorzaak en gevolg. Je leert ook hoe je een experiment kan opzetten om je verbetermaatregelen te testen op effectiviteit.

MODULES

 • Toetsen inleiding
 • Toetsen geavanceerd
 • Verbeteren met Lean
 • Het ontwerpen van een experiment
 • Implementatieplan maken 
 Onderdeel #5

CONTROL

In het programmaonderdeel Control ga je ervoor zorgen dat het probleem niet meer terugkomt en hoe je de finale business case maakt. Aan de hand van de finale business case krijg je uiteindelijk als Black Belt een decharge van je opdrachtgever.

MODULES

 • Introductie borgen
 • Procesbeheersing
 • Projectafsluiting

Black Belt: jij als succesvolle Lean expert

Als je het in je vingers hebt, presteer je op het niveau van Black Belt en ben je in staat om veranderingen succesvol te realiseren. Met de bijbehorende verdiensten en arbeidsvreugde. Maar ook buiten zo’n setting zijn de aangeleerde vaardigheden uitstekend te gebruiken.

WORD EEN BLACK BELT

WAT KRIJG JE?

> Een praktische online Black Belt training
> Zicht op meer dan € 50.000 aan baten per project
> Praktijkopdrachten en datasets
> Toegang tot de Black Belt studiegroep
> Downloadable templates 
> Een handout van de lessen
> Het Black Belt examen en eventueel herexamen

certificaat-black-belt

(¹) Prijzen Black Belt

De prijzen zijn inclusief 0% btw en inclusief (her)examen. Voor de Green en de Black Belt heb je de software MiniTab nodig. Je kan een 30 dagen gratis proeflicentie bij Minitab.com downloaden of een 1-jarige licentie kopen bij LeanDirect van € 460,- (prijs 2019). Minitab is een programma dat je nodig hebt voor het maken van statistische berekeningen. Let op! MiniTab draait enkel onder Windows. Heb je een Mac dan die je dus Windows te installeren in een virtuele omgeving. De 30 dagen gratis proeflicentie draait niet in een virtuele omgeving.

Wij geven onze trainingen aan individuen of groepen. In het eerste geval gaat het vaak om privé-personen die de training niet van hun werk krijgen maar wel de ambitie hebben om een Belt te behalen. Ook zijn er privé-personen die graag slimmer willen studeren en tussentijds willen weten of ze de lesstof beheersen. De groepstrainingen worden doorgaans ingekocht door organisaties die een of meer teams naar een hoger plan willen brengen.

Zijn wij duur?

Zonder valse bescheidenheid kunnen wij zeggen dat onze prijzen tot de laagste van Nederland behoren. En dat de onderlinge prijsverschillen groot zijn.

Certificeren

Wil je naast de theorie je praktijk certificaat halen? Dat kan ook bij ons. Wij werken volgens de internationaal erkende ‘Body Of Knowledge’ van de American Society for Quality (ASQ). Zij hebben wereldwijde normen vastgesteld voor de inhoud van Lean Six Sigma trainingen. Het is mogelijk om via ons een officieel ASQ Lean Six Sigma examen af te leggen. Hier zijn extra kosten aan verbonden.
Je betaalt voor certificering bij LeanDirect € 300,- voor de intake en eindbeoordeling van 2 verbeterprojecten. Heb je gedurende je project persoonlijke coaching nodig, dan betaal je € 65,- per half uur. Meer weten over certificeren? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.

Prijzen zakelijk

De prijzen voor blended in-company trainingen krijg je op aanvraag. De online modules worden aangevuld met training on-the job, persoonlijke begeleiding en klassikale trainingen. Bij onze trainingen lees je wat je extra krijgt voor de meerprijs. Bekijk hier een rekenvoorbeeld.

Hoe hebben andere belts de training beleefd?

bewustwording op een leuke toegankelijke manier gebracht

bewustwording op een leuke toegankelijke manier gebracht
- Buchten

Te vaag

Te vaag om goed in de praktijk te kunnen toepassen.
- Geldermalsen

5

Verschrikkelijk langdradig, omdat ik vele malen werd terugverwezen naar dezelfde topic....inhoudelijk goede training, maar in z'n geheel onder de gordel.
- den haag

interessanten leerzaam

een doel bereiken om zo snel en goed mogelijk oplossingen en knelpunten bij bepaalde processen te realiseren
- Cuijk

Goed programma

Het is een goed en duidelijk programma.
- 's-Hertogenbosch

Duidelijke en onderhoudende video's!

Duidelijke en onderhoudende video's van de stof, rustige uitleg. Tevens informatieve/vermakende filmpjes tussen de stof door, het maken van de quiz na elke module werkt erg fijn
- Hollandscheveld

Korte, duidelijke training met goede opdrachten

Beste Willem, Bedankt voor het maken van deze training. De inhoud vertel je duidelijk met goed herhalingen. Tevens vind ik de omgeving goed, met de voortgang die je kunt zien en ook de opdrachten daarbij. Goed werk. Leuke manier van presenteren met het schrijven op het glas. Een echte case toevoegen zou een mooie aanvulling kunnen zijn. Zelf ben ik Agile scrum master gecertificeerd voor IT projecten. Een rol als Lean white belt of andere kleur Lean expert ben ik nog niet tegengekomen en t.a.v. de verspillingen, verwacht ik dit meer in productie / logistieke bedrijven. Ook al zie ik veel verspillingen ook bij IT projecten. Succes met je trainingen! Groeten, Joris Meeuwsen
- Arnhem

Thinking outside the box!

Hele leuke manier van training volgen. Door de filmpjes is alles makkelijker te visualiseren.
- Rotterdam

Prima

De uitleg was duidelijk.
- Rotterdam

Eenvoudig uitgelegd maar duidelijk!

Ik vond de uitlegvideos eenvoudig en de vraagstelling goed te begrijpen, je kon bijna niet de mist in gaan 🙂
- Westervoort
277 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.6/10

Schrijf je direct in voor de
Black Belt training en je plek is gegarandeerd!

Neem contact op!

Heb je nog vragen? Stuur gerust een email en wij zullen zo snel mogelijk uw vraag beantwoorden.